Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kyslá kapusta


Počet porcií: 1 kg
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 2 hodiny

Ingrediencie:

 
  • 1 kg kapusty (jesenné, krouhárenské)
  • 20 g soli

Postup:

1. Kapustu očistite. Odstráňte vrchné listy, rozkrojte na polovicu a vykrojte hlúby. Kapustu nastrúhajte na strúhadle alebo na rezačke.

2. Nastrúhanú kapustu dajte do veľkej misy (alebo inej nádoby) a pridajte odmerané množstvo soli. Kapustu je potom potrebné poriadne premiešať a podrviť. Menšie množstvo zvládnete ručne, väčšie množstvo tĺčikom alebo rovno pošliapte. Nasolenú kapustu nechajte odležať, kým nepustí šťavu.

3. Kapustu postupne plňte do pripravenej nádoby na kvasenie – súdok na kapustu, poháre s viečkom, alebo nádoba s kvasnou zátkou. Kapustu ukladajte po vrstvách a vždy poriadne utlačte ako najviac to pôjde.

4. Poslednú vrstvu kapusty zalejte kapustovou šťavou, zaťažte a nechajte kvasiť. Kapusta musí byť pod hladinou a nesmie byť v kontakte so vzduchom. Pri teplotách okolo 15 ° C to trvá 2 až 3 týždne. Pri izbovej teplote kapusta kvasí rýchlejšie (ale o to búrlivejšie, tak pozor na pretekajúcu šťavu).

 

Pripravené v spolupráci s food blogerom pánom Cuketkou




Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Syry v METRO