Postup:
1. Kapustu rozkrojíme na diely, odstránime z nich hlúbik a potom ju nastrúhame. Nastrúhané tenké prúžky prepláchneme studenou vodou.
2. Jablká (môžu byť aj nelúpané) a cibuľu nasekáme nadrobno a pridáme ku kapuste. Všetko zalejeme vínnym octom a vínom.
3. Jablká s kapustou ochutíme soľou a cukrom a potom dôkladne premiešame.
4. Vmiešame korenie a zmes necháme odpočinúť aspoň dve hodiny, ideálne cez noc. Následne zlejeme všetku tekutinu a dáme ju bokom.
5. Kapustovú zmes orestujeme na prepustenom masle. Postupne prilievame naspäť scedenú tekutinu a dusíme približne 45 minút, pokým nie je kapusta mäkká. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a cukrom.
6. Kapustu s jablkami môžeme podľa potreby zahustiť zápražkou alebo zemiakovým škrobom.