Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Srnčie na pomerančoch


Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 2 hodiny

Ingrediencie:

 
  • 600 g srnčieho mäsa zo stehna
  • 8 guľičok čierneho korenia
  • 8 guľičok nového korenia
  • 6 guľičok borievky
  • 1 bobkový list
  • 2 polievkové lyžice masti
  • 60 g slaniny
  • 2 veľké cibule
  • 2 polievkové lyžice pomarančovej marmelády s kúskami kôry
  • asi liter kvalitného mäsového vývaru
  • soľ podľa chuti


 Cena za porciu:
cca 3,20 eura

Postup:

1. Slaninu opečieme dozlatista, pridáme k nej masť a cibuľu.

2. Restujeme asi 8 minút a pridáme mäso nakrájané na asi dvojcentimetrové plátky.

3. Opečieme sprudka z oboch strán, ľahko osolíme, pridáme korenie a 1,5 dl vývaru.

4. Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Podľa potreby podlievame.

5. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu pomarančovú marmeládu, podlejeme, necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme, prípadne zahustíme.

6. Podávame s pečenými zemiakmi, ryžou alebo aj hranolčekmi.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina