Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Hamburger z diviny s pečenou slaninou, zeleninovým reliche a čedarom

hamburger-z-diviny-400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 45 minút + čas na vychladenie reliche

Ingrediencie:

 
  • 1 500 g Divina namleté mäso (pliecko, stehno alebo krk)
  • 20 g Soľ Maldon alebo Fleur de Sel
  • 1 g čierne korenie čerstvo namleté
  • 100 ml olej olivový extra panenský
  • 10 ks hamburgerové žemle (polotovar alebo domáce)
  • 200 g  zmes trhaných šalátov (dubový list, rímsky, frisse..)
  • 200 g anglická slanina - plátky
  • 200 g syra čedar – plátky

Zeleninový reliche:

 
  • 1 veľké paprika čerstvá červená
  • 1 veľká paprika čerstvá žltá
  • 1 baklažán
  • 1 väčšia cuketa
  • Olej olivový extra panenský
  • 100 g kvalitného kečupu
  • 1 lyžica Worcesterskej omáčky
  • 4 lyžice červeného vinného octu
  • 100 g BBQ omáčky
  • 80 g sweet chilli omáčky
  • Soľ

Postup:

1. Odblanené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku vrátane tuku.

2. Mäso vymiešame, ochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka a vytvarujeme 4 okrúhle hamburgery.

3. Tesne pred servírovaním opekáme hamburgery na panvici alebo na grile z oboch strán dozlatista, na stupeň prepečenosti – medium.

4. Listové šaláty umyjeme, osušíme a natrháme.

5. Anglickú slaninu upečieme dochrumkava.

6. V miske zmiešame kečup, BBQ omáčku, worcester, vinný ocot, sladkú čili omáčku, soľ a korenie.

7. Umytú, jadrovníka zbavenú papriku nakrájame na pravidelné drobné kocky. Rovnakým spôsobom nakrájame i umyté baklažány a cuketu.

8. Nakrájanú zeleninu opekáme na dobre rozpálenej panvici s troškou olivového oleja (okrem baklažánu) postupne podľa druhu do zafarbenia, vložíme do misy a dochutíme pripravenou omáčkou. Necháme dobre vychladiť. Takto pripravený reliche použijeme do hamburgerov.

9. Žemľu prekrojíme na polovice, prekrojenými stranami ju položíme na gril či panvicu a opečieme ich do zafarbenia.

10. Následne vrstvíme na spodnú časť žemle zeleninový reliche, opečený hamburger s plátkom čedaru, ktorý zapečieme pod grilom. Naň aranžujeme upečený plátok chrumkavej slaniny a natrhané šaláty a opäť reliche. Takto pripravený hamburger priklopíme druhou polovicou opečenej žemle.

 

Rada: Pokiaľ použijeme suchšie divinové mäso, ktoré je bez tuku (ako napr. stehno...), tak musíme do mäsa pridať namletý tuk alebo ho skombinovať s iným druhom mäsa, ktoré je prerastené tukom (napr. hov.krk)!

40x55_METRO_Vojto2_podpis_0420


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina