Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Zaúdený pstruh lososovitý, portobello s hubovou praženicou a zemiakovými lokšami

zauzeny-pstruh-lososovity-portobello-hubova-prazenica-400

Počet porcií: 10
Obtiažnosť: ★★★
Čas prípravy: 50 minút + zemiaky vopred

Ingrediencie:

 
  • 10 ks  Filiet zo pstruha lososovitého

  • Soľ morská

  • 15 ks Portobello šampiňónov na gril

  • 120 g Cibule

  • Rasca mletá

  • Čierne korenie

  • 15 Vajec

  • Olivový olej Extra Virgine

  • 200 g Múka polohrubá alebo podľa potřeby

  • 200 g Múka hladká alebo podľa potřeby

  • 3 ks Vajcia

  • Soľ

  • 120 g Masť škvarená bravčová

  • 700 g Zemiaky varný typ B

  • 120 g Grilovacích pilín

  • Pažítka čerstvá

Postup:

1) Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupe najlepšie deň vopred.

2) Olúpeme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle a zasypeme múkou. Pridáme vajce a soľ. Krátko zľahka prepracujeme, cesto trošku zvlhne a spojí sa.

3) Z cesta valčekom vyvaľkáme placku asi 0,5 hrubú a formičkou vypichujeme placky.

4) Placky opekáme na malom množstve masti do zlatista. Pred podávaním ich ešte raz môžeme potrieť rozpustenou masťou.

5) Časť húb (1/3) nakrájame na hrubšie kúsky. Očistenú cibuľu nakrájame najemno a restujeme na oleji.

6) Pridáme huby, osolíme, okoreníme a restujeme. Potom mierne podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou až sa voda z húb odparí.

7) Až teraz pridáme vajcia, ktoré nám praženicu zahustia. Praženica nesmie byť vysušená. Ochutíme a doplníme ju pažítkou.

8) Ostatné celé huby ugrilujeme alebo upečieme v rúre. Naplníme hubovou zmesou.

9) Filety z ryby zbavíme šupín. Potom ich prekrojíme na polovicu.

10) Na dno panvice alebo kastrólika nasypeme piliny, prikryjeme alobalom, poprepichujeme vidličkou a potrieme olejom.

11) Na alobal dáme pripravené filety a prikryjeme ich opäť alobalom alebo pokrievkou. Takto sme si pripravili provizórnu udiareň.

12) Panvicu dáme na sporák na mierny príkon. Hneď ako zacítime vôňu pilín, údime asi 3 minúty.

13) Alobal odstránime  a filety pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a osolíme morskou soľou. Ryba musí ostať šťavnatá.

14) Ak chceme kožu na rybe chrumkavú, tak ju na rozpálenej panvici kožou dole veľmi rýchlo opečieme.  

 

Vojto radí:

Ak si zemiaky neuvaríme deň vopred, môžeme ich aj v celku upiecť tak, že ich do 1/2 narežeme a na 200 °C upečieme do mäkka. Cez rez nám bude unikať para (odparí sa voda zo zemiakov), a tak nám nebude potom cesto rednúť a z upečenej dužiny bude aj chuť zemiakov a hotových placiek oveľa intenzívnejšia.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce