Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Treska skrei s paradajkami

Treska skrei s paradajkami

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

 
  • 800 g tresky skrei
  • 300 g cherry paradajok
  • olív kalamata
  • 50 g trebuľky
  • 1 hrsť trebuľky
  • 1 citrón (s chemicky neošetrenou kôrou)
 

Postup:

1. Tresku nakrájajte na porcie, osušte a osoľte. Cesnak olúpte a nase- kajte nadrobno. Paradajky nakrájajte na polovice. Z citrónu olúpte kôru a nakrájajte na tenké rezančeky. Olivy zbavte kôstky a nakrájajte na dieliky.

2. V panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte cesnak a nechajte zosklovatieť. Pridajte paradajky, citrónovú kôru, olivy a krátko premiešajte. Zalejte vínom a nechajte prejsť varom.

3. Zmiernite plameň a do panvice vložte porcie tresky. Zakvapnite citrónom a na miernom plameni nechajte pomaly pošírovať (asi 5 minút, v polovici opatrne otočte). Ozdobte trebuľkou a podávajte.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce