Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Sumec s krúpovým rizotom a chrenovou omáčkou


Počet porcií: 8
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 1,5 hodiny

Ingrediencie:

 
  • 800 g filé zo sumca
  • 100 g masla
  • vetvička tymianu
  • mletá rasca
  • soľ, čierne korenie

 

Krúpové rizoto:

 
  • 200 g stredných krúp (varených)
  • 100 ml bieleho vína
  • 200 ml vývaru
  • 50 g masla
  • 60 g sladkokyslej nakladanej zeleniny
  • majorán
  • soľ, čierne korenie

 

Chrenová omáčka:

 
  • 2 šalotky
  • 50 g masla
  • 1 vetvička tymianu
  • 100 ml rizlingu rýnskeho
  • 300 ml hydinového vývaru
  • 100 ml smotany
  • 50 g kyslej smotany
  • šťava z 1 citróna
  • chren
  • kajenské korenie
  • morská soľ

Postup:

1. Osušené a očistené filé zo sumca osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou. Potom rybu opečieme na masle spolu s tymianom.

2. Uvarené krúpy zľahka orestujeme na masle a pridáme sladkokyslú zeleninu. Zalejeme vínom, vývarom a necháme prevariť, dochutíme soľou, korením a majoránom. Nakoniec zjemníme maslom.

3. Na omáčku orestujeme nakrájanú šalotku spolu s tymianom, zalejeme vínom a vývarom. Pridáme smotanu a zvaríme na tretinu. Nakoniec pridáme nastrúhaný chren podľa chuti spolu s maslom a kyslou smotanou. Vyšľaháme a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce