Postup:
1. Z filiet odstránime kožu. Štyri najmenšie filety rozmixujeme spoločne so smotanou a trochou kôpru do hladkej zmesi.
2. V slanej vode blanšírujeme špargľu, paradajky a riasy. Paradajky potom olúpeme, rozštvrtíme, odstránime semienka a dužninu nakrájame na prúžky.
3. Rybie filety jemne osolíme a okoreníme, potrieme pripravenou zmesou a na každú filetu položíme niekoľko stoniek špargle. Filety stočíme a upevníme špáradlom (môžeme použiť taktiež steblá pažítky).
4. V hlbokej panvici privedieme do varu biele víno, vodu, bobkový list, estragón, kôpor a mleté čierne korenie. Vložíme pripravené závitky a varíme ich 5 – 8 minút.
5. Na olivovom oleji opražíme riasy, prúžky paradajok a nakrájanú šalotku, ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Zmes naaranžujeme na tanier, položíme na ňu pripravený závitok a servírujeme.