Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ryba sv. Petra so sladko-kyslým pikantným vinagrettom

ryba-sv-petra-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost:☆☆
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

 
  • 400 g ryba sv. Petra
  • 2 ks mrkva
  • 2 ks šalotka
  • 2  ks cesnak strúčik
  • 50 ml olivový olej
  • 10 g semienka fenikel
  • 10 g semienka koriander
  • 3 g feferonka
  • 150 g rajčinová šťava
  • 150 g biele víno
  • 4 g koriander
  • 4 g bazalka
  • 4 g pažítka
  • 1 ks rímsky šalát
 

Postup:

1. Rybu si nafiletujeme a očistíme. Osušíme.

Vinagrette:

1. 2 ks mkrvy nakrájame na tenké kolieska, 2 ks šalotky na plátky, 2 ks cesnaku na plátky.

2. Na 50 ml olivového oleja zarestujeme mrkvu, potom pridáme šalotku, cesnak – zarestujeme. Pridáme malú lyžičku feniklových a malú lyžičku koriandrových semienok. Zarestujeme.

3. Zalejeme 150 ml bieleho vína a 150 ml rajčinovej šťavy. Varíme cca 5 minút do vyvarenia alkoholu. Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením.

4. Nasekáme pažítku, koriander, bazalku a feferónku podľa chuti. Pridáme do vinagrettu a stiahneme z ohňa.

5. Rybu si osolíme, okoreníme a na olivovom oleji opečieme kožou dole na cca 70 %, potom otočíme a dorobíme.

Ako prílohu podávame listy opláchnutého rímskeho šalátu prípadne pečivo.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce