Postup:
Príprava cesta:
1. Semolinovú múku zmiešame so žĺtkami v pomere dva diely múky a jeden diel žĺtkov. Dobre vypracované cesto sformujeme do guľky, zabalíme do fólie a necháme v chladničke minimálne 20 minút odležať.
2. Odpočinuté cesto ručne alebo pomocou strojčeka rozvaľkáme. Tento proces musíme trikrát zopakovať, aby sme získali správnu štruktúru a vláčnosť cesta.
Príprava náplne:
1. Čerstvého a nadrobno nakrájaného lososa (prípadne odrezky z lososa) zmiešame s čerstvým syrom cottage a zmes osolíme a okoreníme.
2. Aby sa ravioly ľahšie plnili, náplň vložíme do vrecka a necháme ju vychladiť.
Príprava raviol:
1. Na jednej polovici cca 2 mm hrubého cesta si vykrajovačkou naznačíme, kde budú ravioly, a na cesto dáme náplň. Okraje potrieme vajíčkom a druhým koncom cesta náplň preklopíme.
2. Druhou stranou vykrajovačky náplň riadne upevníme, utesníme prstami a väčšou vykrajovačkou (cca 8 cm) vykrojíme. Potom ravioly vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 2 minúty.
3. Na záver si na panvici rozohrejeme orieškové maslo. Pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú petržlenovú vňať a osolíme. Nakoniec pridáme ravioly, krátko premiešame a môžeme podávať.
Servírovanie:
1. Na tanier najprv nasypeme nadrobno nakrájanú cuketu. Na ňu položíme ravioly, pridáme syr cottage, plátky údeného lososa a guľky kaviáru. Na záver ozdobíme vetvičkou kôpru.