Postup:
Príprava kapra:
1. Porciu kapra zbavíme šupín. Následne ich potrieme zmesou oleja, papriky, časťou cesnaku a soli.
2. Kapra pečieme dozlatista na rozohriatej panvici so zmesou oleja a masla. V prípade potreby rybu dopečieme v rúre na 160 °C cca 4 minúty.
3. Počas pečenia kapra na panvici opečieme aj plátky anglickej slaniny a zvyšok cesnaku vrátane celého strúčku, ktorý použijeme na ozdobenie.
Príprava pučených zemiakov:
1. Olúpané, prekrájané zemiaky uvaríme domäkka v osolenej vode. Medzitým orestujeme na drobné kocôčky nakrájanú cibuľku so slaninou.
2. Zemiaky scedíme a následne roztlačíme pučidlom. Pridáme teplú smotanu, cibuľku so slaninou, maslo a krátko vymiešame.
3. Nakoniec, tesne pred podávaním, vmiešame nasekanú alebo na rezančeky nakrájanú listovú zeleninu.
Podávanie:
1. Na nahriaty tanier položíme porciu pučených zemiakov, ktorú doplníme čerstvo upečenou porciou kapra, plátkom slaniny a cesnaku. Na záver všetko podlejeme výpekom z panvice.
Poznámka: Ďalšie recepty nájdete v knihe Kulinárska inšpirácia, ktorej autorom je šéfkuchár MAKRO Petr Stádník. Kuchárka je v predaji exkluzívne na pobočkách MAKRO.