Postup:
1. Rybu umyjeme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Brucho naplníme tymianom, feniklom a zelerom a dochutíme čerstvo mletým čiernym korením.
2. Kôrku pripravíme tak, že zmiešame morskú soľ s dvoma vyšľahanými vaječnými bielkami.
3. Na plech položíme alobal a posypeme ho asi centimeter hrubou vrstvou soli. Vrstva soli musí byť širšia ako ryba.
4. Rybu položíme na pripravenú vrstvu a úplne ju zasypeme soľou, vrstva by mala byť asi centimeter hrubá. Soľ pritlačíme a rybu zakryjeme alobalom.
5. Rybu pečieme asi 25 minút v rúre predhriatej na 250 °C. Po upečení ju necháme asi päť minút odstáť, potom ju aj so slanou kôrkou položíme na tanier a odstránime alobal.
6. Pred podávaním do kôrky klepneme tĺčikom na mäso alebo veľkým nožom, aby sme ju mohli odklopiť. Koža sa z ryby väčšinou zlúpne aj s kôrkou, ak nie, opatrne ju stiahnite. Filety z ryby vyberieme tak, že ich lyžicou uvoľníme od chrbtice.
7. Filety podávame s bielou maslovou omáčkou na predhriatych tanieroch.