Postup:
1. Sushi ryžu preplachujeme tak dlho, pokým ňou nepreteká čistá voda, a potom ju necháme zhruba hodinu odkvapkať.
2. Po uvarení ryžu rozprestrieme, aby sa odparila voda, a opatrne do nej zapracujeme ryžový ocot so soľou a cukrom – nemiešame a prikryjeme vlhkou utierkou.
3. Na bambusovú podložku položíme plát morskej riasy nori (lesklou časťou nadol) a rozprestrieme na ňu pripravenú ryžu. Ryža by mala byť mierne teplá.
4. Ryžu zľahka potrieme wasabi a na pripravené ryžové lôžko položíme prúžky ryby, zeleniny, ovocia alebo ďalšie ingrediencie.
5. Bambusovú podložku rolujeme smerom k voľnému koncu riasy tak, aby sa koniec riasy pevne prilepil a ryža nemohla vypadnúť.
6. Ostrým nožom závitok nakrájame na zhruba 1,5 cm hrubé kúsky a podávame ich na podnose.