Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaný pstruh lososovitý a portobello huby, kuskus

grilovany-pstruh-lososovity-portobello-kuskus-400

Počet porcií: 10
Obťažnosť: ★★★
Čas prípravy: 55 minút

Ingrediencie:

 
  • 10 ks  Pstruh lososovitý

  • Soľ morská

  • Čerstvo namleté čierne korenie

  • 100 ml Olivový olej Extra Virgine alebo podľa potřeby

  • 100 ml Citrónová šťava

  • 40 - 50 g Hnedého cukru

  • 10 ks Portobello šampiňónov na gril

  • 60 g Masla

  • 500 g Kuskus

  • 1000 ml Vývar zeleninový (domáca výroba)

  • 200 g Červená cibuľa

  • 300 g Cherry paradajky

  • 300 g Uhorka šalátová

  • 250 g Farebné papriky

  • 120 g Olivy mix

  • 30 g Mäta + petržlenová vňať

  • 1 Citrón, bylinky (tymian, vňať ..) na naplnenie ryby počas grilovania

  • 250 g Mango, papája (nemusí byť)

Postup:

1)  Kuskus zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme. Necháme 10 -15 minút napučať.

2)  V miske vymiešame citrónovú šťavu s trstinovým cukrom a pomaličky prilievame olivový olej. Vytvoríme dresing – konzistencia emulzie.

3)  Zeleninu (cibuľu, papriku, paradajky, uhorky, olivy...) očistíme a nakrájame na malé kúsky.

4)  Zeleninu dáme do misy a premiešame s citrónovým dresingom. Pridáme soľ a korenie.

5)  Petržlenovú vňať a mätu nakrájame nadrobno.

6)  Huby očistíme papierovou utierkou a celé ich ugrilujeme alebo upečieme v rúre naplnené kúskom masla.

7)  Ryby zbavíme šupín. Očistíme a cez chrbát vykostíme (na chrbte pozdĺžne rozrežeme a vyberieme / vystrihneme chrbtovú kosť).

8)  Osolíme a okoreníme, potrieme olejom (môžeme naplniť bylinkami, citrónom a maslom) a dáme upiecť alebo grilovať.

9)  Kuskus ,,premiešame´´ vidličkou a vmiešame ochutenú zeleninu dresingom a nasekané bylinky (vňať a mätu). 

10)  Kuskusom naplníme ugrilované huby a prípadne aj chrbát ryby. Doplníme bylinkami. 

 

Rada:

Do kuskusu môžeme na ozvláštnenie a chuť pridať aj nakrájané mango alebo papáju.

 



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce