Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaná pražma kráľovská s jarným zemiakovým šalátom

prazma-s-jarnym-zemiakovym-salatom-400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 55 minút

Ingrediencie:

 
  • 10 ks Pražma kráľovská pitvaná

  • 80 g  cesnak

  • 120 g citrón

  • 150 g mix čerstvých byliniek (tymian, vňať, rozmarín, estragón....)

  • Soľ morská, čerstvo namleté korenie

  • 50 ml olivový olej EV (na potretie)

  • 1500 g zemiaky neskoré červené

  • 1 zväzok jarná cibuľka (zelená časť)

  • 1 zväzok reďkoviek

  • 100 g sladkého plochého hrášku

  • 100 g červenej cibule

  • 15 g pažítka a jedlé kvety

  • Soľ Maldon

Zálievka:

 

Postup:

1. Najskôr rybu zbavíme šupín buď tupou stranou noža, alebo špeciálnym odstraňovačom šupín.

2. Pitvanú pražmu  dôkladne opláchneme studenou vodou zvnútra aj zvonku a osušíme.

3. Ostrým nožom z oboch strán na koži spravíme vedľa seba niekoľko zvislých zárezov hlbokých asi 3 - 4 mm. Do zárezov aj brušnej dutiny v masírujeme morskú soľ a čerstvo namleté korenie.

4. Do brušnej dutiny vložíme kúsky očisteného a na plátky nakrájaného cesnaku, plátky nakrájaného citróna a zmes byliniek podľa chuti (na stonke) zviazaných do kytičiek.

5. Rybu potrieme olivovým olejom a kvapneme aj do brušnej dutiny.

6. Grilujeme na miernom ohni z oboch strán dozlatova. 

7. Zemiaky uvaríme v šupe v dostatočne osolenej vode takmer do mäkka.

8. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.

9. Na zálievku si do menšej misy dáme hrubozrnnú horčicu, olivový olej, šťavu z citróna, soľ, čierne korenie a všetko dôkladne premiešajte.

10. Na tenké plátky nakrájame cibuľu aj s reďkovkami, jarnú cibuľku a pažítku nakrájame najemno, plochý hrášok nakrájame na kusy.

11. Nakrájané zemiaky zmiešame so zálievkou. Zálievka do teplých zemiakov sa krásne vsiakne. Chvíľu počkajte, kým nebudú zemiaky zálievkou nasiaknuté a potom do zemiakov pridajte ostatnú zeleninu. Všetko opatrne a dôkladne premiešajte.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce