Postup:
1. Zmiešame múku a biele víno a vytvoríme cestíčko.
2. Pridáme tymian, olej a soľ. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do cestíčka.
3. Rybu nakrájame na hrubšie plátky a obalíme v škrobe a cestíčku. Ihneď smažíme pri 160 °C zhruba 5 minút.
4. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolčeky a necháme odležať v studenej vode, pokým sa nezbavia škrobu. Potom ich dôkladne osušíme kuchynskou utierkou.
5. Hranolčeky predsmažíme v oleji (zhruba 2 minúty) pri 160 °C. Vyberieme ich z oleja a necháme tuk odkvapkať na kuchynskú utierku. Potom smažíme dozlatista.
6. Hneď ako sú hranolčeky hotové, vyberieme ich z oleja a osolíme.
7. Cesnak olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Cibuľu nakrájame najemno. Nastrúhame kôru z citróna a vytlačíme šťavu.
8. Cesnak osmažíme na miernom ohni dozlatista. Potom pridáme 1–2 lyžice oleja, pridáme cibuľu a hrášok a zhruba 1 minútu restujeme.
9. Pridáme soľ a čierne mleté korenie a trochu cukru, 5 lyžíc vody, 2 lyžice citrónovej šťavy a citrónovú kôru a varíme 1–2 minúty.
10. Tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na jemné pyré a dochutíme soľou a čiernym mletým korením.