Postup:
1. Filety zo sumca očistíme, ochutíme soľou a čiernym mletým korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rybí vývar varením zredukujeme na polovicu.
2. Karotku, pór a zeler nakrájame na prúžky, chren nastrúhame a šalotku najemno nasekáme. Do zredukovaného rybieho vývaru pridáme filety zo sumca, karotku, pór a zeler a pošírujeme cca 4 – 5 minút. Následne zeleninu a filety vyberieme a uchovávame v teple.
3. Do rybieho vývaru pridáme šalotku, dolejeme bielym vínom a na strednom plameni necháme pomaly vyvariť o cca jednu štvrtinu. Následne pridáme šľahačku a necháme variť, pokým nie je dosiahnutá krémová konzistencia.
4. Omáčku scedíme a vmixujeme do nej ľadové maslo. Dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením a citrónovou omáčkou. Pred podávaním pridáme do omáčky chren.
5. Filety zo sumca s chrenovou omáčkou a koreňovou zeleninou podávame s varenými zemiakmi.