Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Chňapáč s tamarindovou omáčkou

Chňapáč s tamarindovou omáčkou

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

 
  • 700 g filiet chňapáča
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 3 ks chilli papričiek
  • 4 ks jarnej cibuľky
  • 2 lyžice šťavy z limetiek
  • 4 lyžice tamarindovej pasty
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice rybacej omáčky
  • 2 čajové lyžičky trstinového cukru
  • 1 dcl vody
  • soľ, korenie

Postup: 

Príprava omáčky:

1. Na panvici rozpálime olej a pridáme najemno nakrájaný cesnak, chilli a ľahko osmažíme.

2. Potom pridáme nahrubo nakrájanú jarnú cibuľku a ostatné ingrediencie (šťavu z limetiek, tamarindovú pastu, sójovú a rybaciu omáčku, cukor) a podlejeme vodou.

3. Varíme asi 5–10 minút, až zredukujeme šťavu do jemnej tiahlej konzistencie. Ak omáčka príliš zhustne, zriedime trochou vody.


Príprava ryby:

1. Filety osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom z oboch strán.

2. Rozpálime panvicu a položíme lety kožou dole a smažíme 5 minút, potom rybu otočíme a 1–2 minúty pečieme z druhej strany.

3. K takto upravenému chňapáčovi najlepšie podávame varenú ryžu.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ryby a plody mora