Postup:
Príprava omáčky:
1. Na panvici rozpálime olej a pridáme najemno nakrájaný cesnak, chilli a ľahko osmažíme.
2. Potom pridáme nahrubo nakrájanú jarnú cibuľku a ostatné ingrediencie (šťavu z limetiek, tamarindovú pastu, sójovú a rybaciu omáčku, cukor) a podlejeme vodou.
3. Varíme asi 5–10 minút, až zredukujeme šťavu do jemnej tiahlej konzistencie. Ak omáčka príliš zhustne, zriedime trochou vody.
Príprava ryby:
1. Filety osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom z oboch strán.
2. Rozpálime panvicu a položíme lety kožou dole a smažíme 5 minút, potom rybu otočíme a 1–2 minúty pečieme z druhej strany.
3. K takto upravenému chňapáčovi najlepšie podávame varenú ryžu.