Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Vaječná omeleta s čerstvými ustricami

Vaječná omeleta s čerstvými ustricami

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

 
  • 1500 g vajec
  • 30 ks ustríc N°1
  • 225 g bielej cibule
  • 200 g masla
  • 75 g listového petržlenu
  • 2,5 g morskej soli

Postup:

1. Na omeletu použijeme len mäso z otvorených ustríc. 

2. Olúpanú bielu cibuľu nakrájame najemno a na masle ju necháme zosklovatieť v panvici s nepriľnavou úpravou dna.

3. Pridáme čerstvé ustrice a zľahka (7-10 s) ich orestujeme. 

4. Prilejeme osolené rozšľahané vajcia, ponecháme ich zospodu na miernom teple zľahka zatuhnúť a ťahmi vareškou smerom do kríža a k stredu panvice vajcia zhrnieme.

5. Tekutú časť pritom prelievame na odkryté miesta. Touto technikou postupujeme, až kým sú vajcia zatiahnuté na 70 %.

6. Až potom začneme vajcia rolovať smerom k sebe do omelety v tvare mesiaca (k tomu nám môže pomôcť aj okraj panvice). 

7. Potom ju z panvice preklopíme rovno na nahriaty tanier. 

8. Omeleta vrátane ustríc týmto postupom zostane šťavnatá a nevysušená. 


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ryby a plody mora