Postup:
1. Na omeletu použijeme len mäso z otvorených ustríc.
2. Olúpanú bielu cibuľu nakrájame najemno a na masle ju necháme zosklovatieť v panvici s nepriľnavou úpravou dna.
3. Pridáme čerstvé ustrice a zľahka (7-10 s) ich orestujeme.
4. Prilejeme osolené rozšľahané vajcia, ponecháme ich zospodu na miernom teple zľahka zatuhnúť a ťahmi vareškou smerom do kríža a k stredu panvice vajcia zhrnieme.
5. Tekutú časť pritom prelievame na odkryté miesta. Touto technikou postupujeme, až kým sú vajcia zatiahnuté na 70 %.
6. Až potom začneme vajcia rolovať smerom k sebe do omelety v tvare mesiaca (k tomu nám môže pomôcť aj okraj panvice).
7. Potom ju z panvice preklopíme rovno na nahriaty tanier.
8. Omeleta vrátane ustríc týmto postupom zostane šťavnatá a nevysušená.