Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečený morský vlk s ryžou a strukovinovým indickým karí

Pečený morský vlk s ryžou a strukovinovým indickým karí

Počet porcií: 3
Obtiažnosť: ★★☆☆
Čas prípravy: 2 h

Ingredience:


 
  • 2300 g Morský vlk 
  • 10 g Soľ Maldon
  • 50 g Olivový olej extra panenský
  • 500 g Horeca Select Ryža basmati 
  • 100 g Červená šošovica
  • 100 g Fazuľa purpurová farebná
  • 100 g Fazuľa červená 
  • 100 g Cícer
  • 100 g Fazuľa mesačná – veľká biela
  • 100 g Rastlinný olej
  • 120 g Horeca Select Cibuľa 
  • 150 g Paradajkový pretlak
  • 10 g Horeca Select Zázvor mletý
  • 10 g Horeca Select Koriander mletý
  • 10 g Horeca Select Kardamóm mletý
  • 20 g Horeca Select Škorica celá
  • 5 g Horeca Select Kurkuma
  • 10 g Čili papričky
  • 10 g Zázvor čerstvý
  • 10 g Cesnak
  • 1 g Horeca Select Klinček
  • 1 g Horeca Select Bobkový list
  • 1 g Kardamóm celý
  • 30 g Horeca Select Koriander čerstvý
  • 30 g Soľ

Orientačná cena za porciu: cca 2,99 Eur

Pracovný postup:


Príprava strukovín

1. Strukoviny preberieme, prepláchneme a oddelene varíme v dostatočnom množstve vody.

2. Nesolíme. Opäť varíme „na zahryznutie“.

3. Po uvarení precedíme, vývar zo strukovín použijeme pri ďalšom spracovaní.. 


Príprava karí

1. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme do zosklovatenia, pridáme paradajkový pretlak a opäť orestujeme.

2. Do pretlaku potom postupne pridávame korenie – mletý zázvor, mletý koriander, mletý kardamóm, škoricu celú, kurkumu a stále jemne restujeme na miernom teple.

3. Potom podlejeme trochou vývaru zo strukovín, pridáme klinček, bobkový list, soľ, cukor, nastrúhaný čerstvý zázvor a cesnak a pre pikantnosť kúsok rozkrojenej čili papričky (nesekáme ju, aby sme ju mohli kedykoľvek vybrať a regulovali si tak pálivosť).

4. Všetko dokonale prevaríme.

5. V mažiari roztlačíme celý kardamóm a pridáme ho do základu.

6. Všetko dôkladne prevaríme, pridáme fazuľu a ešte povaríme, aby sa chuť správne dostala do fazule.


Príprava morského vlka

1. Morského vlka zbavíme šupín, umyjeme, osušíme a nafi letujeme.

2. Jednotlivé fi lé šikmo prekrojíme.

3. Panvicu si dobre nahrejeme a na malom množstve oleja opekáme mierne osolené fi lety (kožou dolu).

4. Spočiatku ich trochu pritlačíme k panvici, aby sa nepokrútili.

5. Pečieme tak na panvici bez otáčania, kým nie je koža opečená dochrumkava.

6. Najprv sprudka a potom na miernom teple.

7. V momente, keď je koža chrumkavá a mäso ryby aj na povrchu prehriate, fi lé otočíme, aby sa mäso zatiahlo aj z druhej strany a ihneď servírujeme.


Servírovanie

1. Na nahriaty tanier na stred nasypeme ryžu, uprostred v nej zľahka urobíme jamku a vložíme do nej indické strukovinové karí.

2. Navrch položíme pripravenú fi letu z ryby. Hotový pokrm doplníme vetvičkou čerstvého koriandra.


Tipy šéfkuchára:

  1. Filé z morského vlka pečieme iba z jednej strany. Filé je nízke, prepečie sa bez obracania.
  2. Strukoviny je vhodné si uvariť vopred, potom len pripravujeme karí a rybu. 
  3. Ak máme dostatok času, strukoviny varíme v karí postupne podľa veľkosti.

Tipy zo sortimentu