Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Letná panvica s morskými plodmi

morske-plody-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆
Čas prípravy: 90 minut

Ingrediencie:

 
  • 600 g filiet  z halibuta
  • 500 g slávok
  • 400 g skorých zemiakov
  • 200 g čerešňových paradajok
  • 8 veľkých kreviet
  • 2 pálivé papriky
  • 2 plechovky sekaných paradajok
  • 1 stonka stonkového zeleru
  • 1 karotka
  • 1 cibuľa
  • 1/2 feniklu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 150 ml bieleho vína
  • 1/2 lyžičky šafránu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ, čierne korenie, oregano, tymián, saturejka, bobkový list, petržlen 

Postup:

1) Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, karotku, zeler, papriku a fenikel. Osoľte, na strednom plameni orestujte a nechajte zosklovatieť.

2) Zalejte bielym vínom a nechajte z časti vyvariť. Pridajte bylinky, korenie a šafrán. Vmiešajte nasekané paradajky, nakrájané čerešňové paradajky a zemiaky. Znovu osoľte, podlejte ešte vodou navyše (alebo rybím vývarom) a povarte zakryté do zmäknutia (asi 30 minút).

3) K revety a slávky dobre očistite. Filetu z halibuta rozdeľte na menšie porcie a osoľte. Opatrne vložte do panvice a nechajte na miernom plameni dôjsť (asi 7 minút).

 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina