Postup:
1. Z koreňovej zeleniny a vody si pripravíme vývar, v ktorom uvaríme homára. Čas prípravy je 15 minút.
2. Homára z vývaru vyberieme, rozstrihneme a z chvosta a klepiet vyberieme mäso. Prázdnu schránku vyčistíme a použijeme ako ozdobu na dozdobenie celkového pokrmu.
3. V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo, do ktorého pridáme jednu nakrájanú šalotku. Za stáleho miešania privedieme do varu. Tekutina nám pozvoľna zhustne, prilejeme do nej vývar a biele víno.
4. Opäť necháme tekutinu za stáleho miešania zredukovať, pridáme Crème fraîche, estragón a morskú soľ s bielym mletým korením. Do omáčky pridáme mäso z homára.
5. Takto pripraveného homára servírujeme na tanier na hniezdo s pappardelle a dozdobíme ho valeriánkou a prázdnou schránkou homára.