Pracovný postup:
Príprava konfitu (cca 30 minút):
1. Celé paradajky na špičke nakrojíme do kríža, vložíme ich do vriacej vody,
po cca 30 sekundách ich vyberieme a preložíme do studenej vody s ľadom.
2. Následne ich podberákom vyberieme a šupku paradajok olúpeme.
3. Paradajky
rozkrojíme na štvrtiny, zbavíme jadrinca a dužinu zahrejeme v olivovom oleji
spolu s rezančekmi červenej cibule a necháme vychladnúť.
4. Konfitované
paradajky s cibuľou vyberieme, ochutíme soľou, štipkou cukru a vínnym octom.
Pri servírovaní konfi t premiešame so šalátom.
Príprava marinády na krevety (cca 5 minút):
1. Na panvici s olivovým olejom speníme chilli s cesnakom nakrájané na tenké
plátky dosklovita a necháme vychladnúť.
Príprava kreviet (cca 15 minút):
1. Krevety pomaly rozmrazíme, osušíme, olúpeme a špičkou noža odstránime
črievka.
2. Potom ich krátko opečieme z oboch strán na panvici s olivovým olejom,
ochutíme ich soľou a pripravenou marinádou.
Příprava baklažánu (cca 5 minút):
1. Umytý baklažán nakrájame na pozdĺžne plátky hrúbky 7 mm a na suchej
panvici ich ogrilujeme z oboch strán dozlata. Preložíme ich do misky a ochutíme
marinádou z kreviet.
Servírovanie:
1. Na ľavú stranu taniera preložíme plátok grilovaného baklažánu, k nemu priložíme
marinované krevety a na pravú stranu aranžujeme ochutený paradajkový šalát
doplnený poľníčkom.
Tipy kuchára:
1. Čím dlhšie sa krevety tepelne
upravujú, tým je ich mäso
tuhšie.