Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaná chobotnica s kukuričným pyré a grilovanou paprikou

grilovana-chobotnica-400

Počet porcií: 4
Obtiažnosť: ★★☆☆
Čas prípravy: 60 min + čas na uvarenie chobotnice  

Ingredience:

 
  • Chobotnica celá veľká  1 ks cca 1,5 kg
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • Kúsok zeleru
  • Čierne celé korenie
  • Nové korenie
  • Bobkový list
  • Soľ

  • 500 g mrazenej sladkej kukurice alebo sterilizovanej 
  • 2-3 šalotky
  • Maslo 80g 
  • Jemný zeleninový vývar 500 ml alebo podľa potreby

  • 2-3 väčšie červené papriky
  • Olivový olej Extra Virgine 
  • Červený vinný ocot (1:1 s cukrom)
  • Trstinový cukor

  • Cesnak 2 strúčiky
  • Prepustené maslo 2 pl
  • Maslo 1 pl 
  • Soľ morská Fleur de Sel
  • Petržlenová vňať 

Pracovný postup:

1. Očistenú chobotnicu (odstránime tzv.,,zobák´´ a oči) dáme variť do vody spolu s koreňovou zeleninou a koreninami a pomaly varíme cca  90 minút (tiahnutím) alebo podľa potreby. 

2. Uvarenú chobotnicu vyberieme a necháme odtiecť a vychladnúť.

3. Nakrájame ju na porcie (chápadlá). Gril potrieme s olivovým olejom a tak isto chobotnicu. Grilujeme zo všetkých strán do chrumkava.  

4. Pred servisom ju dochutíme morskou soľou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a polejeme maslom.

5. Na masle restujeme šalotku, pridáme kukuricu a podlejeme jemným vývarom. Dusíme do mäkka. 

6. Kukuricu rozmixujeme na hladké pyré, následne prepasírujeme a opäť vymixujeme s maslom a dochutíme soľou. 

7. Nakoniec zjemníme olivovým olejom.    

8. Celé papriky potrieme olejom a položíme na rozpálený gril (oheň) a grilujeme  až takmer do čierna. 

9. Po grilovaní ich zakryjeme fóliou a necháme odležať. 

10. Papriky olúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na široké rezance a dochutíme nálevom (sirupom) z červeného vinného octu a trstinového cukru. Osolíme a okoreníme. 

 

Archív receptov

Culinar

Ryby a morské plody