Postup:
1. Do veľkého hrnca nalejeme do 2/3 vodu, pridáme do nej koreňovú zeleninu, bobkový list a soľ. Všetko uvedieme do prudkého varu. Hrniec musí byť neustále prikrytý pokrievkou, aby sa v jeho hornej 1/3 vytvorila para.
2. V takto pripravenom vývare varíme homáre. Vkladáme ich do hrnca po jednom hlavou dole a po ponorení homára do kúpeľa hrniec ihneď opäť prikryjeme pokrievkou.
3. Po cca 2 minútach prudkého varenia stiahneme oheň na minimum, čím dosiahneme mierny var. Čas varenia je cca 15 minút na 700 g hmotnosti homára
4. Takto pripravené homáre vyberieme z vývaru, pozdĺžne ich rozpolíme, z chvostovej časti vyberieme mäso a po rozstrihaní klepiet vyberieme mäso aj z nich. Mäso nakrájame na menšie kúsky.
5. Pripravíme si bešamelový sós z masla, múky a mlieka. Pridáme smotanu a parmezán.
6. Na panvicu si dáme olivový olej, na ktorom opečieme vyčistenú ulitu z homára a mäso z homára, ktoré vložíme do tejto ulity.
7. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením, potrieme bešamelom, posypeme parmezánom a necháme zapiecť v salamandre či rozohriatej rúre. Na záver všetko dochutíme limetkou.