Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ceviche z kreviet, exotické ovocie a avokádo

ceviche-z-kreviet-exoticke-ovocie-a-avokado-400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 35 min

Ingrediencie:

 
  • 800 g väčších chladených kreviet ( Black Tiger, Gambero rosso..)

  • 100 ml ryžového octu

  • 400 ml šťavy z limetky

  • 400 ml pomarančovej šťavy

  • 60 g  hnedého cukru alebo podľa chuti

  • 30 g  cesnaku

  • 80 g červenej cibule

  • 150 g čerstvej červenej a zelenej papriky

  • 150 g papáje

  • 150 g mango

  • 150 g ananás

  • 100 g paradajka

  • 100 g avokádo

  • 15 g čerstvého koriandra 

  • 15 g medovky

  • 1 červená čerstvá čili

  • morská soľ a čerstvo namleté korenie

Postup:

Príprava bylinkového masla:

1. Krevety, ak sú v pancieri, tak olúpeme, vyberieme črievko, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot.

3. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak.

4. Koriander a medovku otrháme a lístočky pokrájame.

5. Všetko zamiešame a necháme asi 1-2 hodiny odležať. Krevety sa trošku zafarbia.

6. Medzitým si nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (exotické ovocie, avokádo, papriky, cibuľu).

7. Ak avokádo nedáme priamo do zmesi, môžeme ho vymixovať so šťavou z limetky, soľou, štipkou cukru a koriandrom (pár lístkov na chuť) na hladké pyré. 

8. Paradajky zblanšírujeme vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode, olúpeme a dužinu nakrájame na drobné kocky.

9. Čili očistíme od semien a nakrájame najemno.

10. Všetky suroviny pridáme do vychladeného ceviche až tesne pred podávaním a ešte raz necháme dobre vychladiť.

11. Pred servisom ochutíme morskou soľou a čerstvo namletým korením.

12. Ceviche môžeme podávať na avokádovom pyré alebo v sklenených miskách napríklad s tortilla chipsami.

 

Tip: Ceviche (výslovnosť seviče) je pokrm z rýb, obľúbený v prímorských oblastiach latinskej Ameriky. Pripravuje sa zo surového rybieho masa (napr. tuniak, losos, krevety...), ktoré sa nakrájajú na malé kúsky a marinujú niekoľko hodín v citrónovej alebo limetkovej šťave (citrusovej) a potom sa zmiešajú s nakrájanou cibuľou, zeleninou, čili papričkami a ďalšími ingredienciami.

 



Archív receptov

Culinar

Ryby a plody mora