Postup:
1. Z každého králičieho chrbta vykrojíme dve filety. Mäso jemne osolíme a okoreníme a spoločne s čerstvými bylinkami zabalíme do parmskej šunky.
2. Balíčky krátko opečieme na panvici a potom vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 80 °C.
3. Olúpanú tekvicu zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Vložíme ich na plech a pečieme pri 150 °C približne 30 minút.
4. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť, potom ju rozmixujeme a zmiešame so žĺtkom, parmezánom a múkou. Na záver zmes ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
5. Z jemného cesta vytvoríme úzke valčeky, z ktorých odkrajujeme menšie časti. Tie vytvarujeme a zľahka stlačíme vidličkou.
6. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode – v okamihu, kedy vyplávajú na hladinu, sú hotové.
7. Odkvapkané gnocchi zľahka omastíme rozpusteným maslom a podávame s balíčkami králičieho mäsa.