Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kefta kebab s avokádovým pyré

kefta_kebab-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 150 minut

Ingrediencie:

 
  • 500 g mletého jahňacieho mäsa (možno použiť aj hovädzie alebo mix oboch)
  • 1 stredná červená cibuľa nasekaná najemno
  • 1 rozdrvený strúčik cesnaku
  • 2 čajové lyžičky mletej papriky
  • 2 čajové lyžičky mletej rímskej rasce
  • 1 čajová lyžička škorice
  • ½ čajovej lyžičky kajenského korenia
  •  čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • ½ - 1 čajová lyžička himalájskej soli
  • 3 polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandra
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej mäty
  • avokádové pyré - 3 zrelé avokáda
  • 2 polievkové lyžice najemno nasekanej červenej cibule
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 rozdrvený strúčik cesnaku
  • 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandra
  • 2 polievkové lyžice avokádového alebo olivového oleja
  • himalájska soľ
  • čierne korenie

Postup:

1. Všetky ingrediencie na kebab vložíme do väčšej misy a pomocou rúk dôkladne premiesime, aby sa rovnomerne rozprestreli.

2. Hotovú zmes potom necháme aspoň dve hodiny odležať v chladničke.

3. Následne z nej tvarujeme menšie valčeky, ktoré napichneme na špajľu alebo na ihlu.

4. Opečieme ich na grile, popr. orestujeme na panvici.

5. Čas grilovania sa líši podľa hrúbky valčekov.

6. Valčeky je potrebné pravidelne kontrolovať a otáčať, aby sa opiekli zo všetkých strán.

7. Zároveň ich na grile nenechajte príliš dlho, aby sa nevysušili.

8. Avokádové pyré - všetky ingrediencie na pyré vložíme do vyššej nádoby a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme dohladka.

9. Hotové pyré ochutnáme, popr. dosolíme, okoreníme alebo pridáme citrón a znova premixujeme.

10. Podávame ihneď spolu s grilovanými kebabmi.

 

 

 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina