Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jahňacie stehno v bylinkovej kôrke

Jahňacie ragú so zeleninou a kyslou smotanou

Počet porcií: 2
Obtiažnost: ★★☆☆
Čas prípravy: 2 hodiny

Ingrediencie:

 
  • 400 g jahňacieho mäsa
  • 1 mrkva
  • 1 stopkový zeler
  • 3 šalotky
  • Soľ, biele korenie
  • muškátový oriešok
  • maslo
  • biele víno
  • listová petržlenová vňať
  • 1 žľtok
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • vývar

Postup: 

1. Na masle necháme zosklovatieť nakrájanú šalotku, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler.

2. Zastříkneme vínom a necháme skoro všetku tekutinu odpariť. Vložíme osolené a bielym korením okorenené mäso nakrájané na cca 2cm kúsky.

3. Zalejeme vývarom len do ¾ výšky mäsa, prihodíme zelenú petržlenovú vňať (stačí stonky), priklopíme pokrievkou a pomaly dusíme domäkka. Potom zmiernime plameň a dohotovíme omáčku.

4. Zalejeme vývarom len do ¾ výšky mäsa, prihodíme zelenú petržlenovú vňať (stačí stonky), priklopíme pokrievkou a pomaly dusíme domäkka. Potom zmiernime plameň a dohotovíme omáčku.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina