Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jahňacie kapustové rolky

jehneci_kapustove_rolky-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 75 minut

Ingrediencie:

 
  • 600 g mletého jahňacieho mäsa
  • masť alebo ghí
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 1 kel
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 a ½ čajovej lyžičky rímskej rasce
  • ½ čajovej lyžičky cejlónskej škorice
  • ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 80 g syra feta
  • 1 vajce
  • nerafi novaná morská soľ
  • korenie
  • omáčka - 400 g paradajkového pyré
  • 2 bobkové listy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • nerafi novaná morská soľ, korenie
  • ½ hrnčeka mäsového vývaru
  • podávanie - syr feta nakrájaný na kocky
  • nasekaný koriander (možno nahradiť petržlenovou vňaťou)

Postup:

1. Vo väčšej panvici rozohrejeme tuk, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a necháme 3 minúty restovať.

2. Do stredne veľkej misy vložíme mleté mäso a premiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom.

3. Potom okoreníme rímskou rascou, škoricou a oreganom, osolíme, okoreníme a opäť premiešame.

4. Na záver pridáme vajce a nasekaný syr feta a rukami prepracujeme, aby sa zmes rovnomerne premiesila.

5. Hotovú mäsovú zmes vložíme do chladničky.

6. Kel očistíme a odrežeme vonkajšie listy a hlúbik.

7. Následne oddelíme 10 väčších listov a opláchneme ich pod tečúcou vodou.

8. Do veľkého hrnca vlejeme fi ltrovanú vodu a privedieme do varu. Do vriacej vody vložíme časť listov a necháme 3 minúty zmäknúť.

9. Potom listy vyberieme, opláchneme ľadovou vodou a necháme odkvapkať. Rovnaký proces opakujeme so zvyšnými listami.

10. Z každého listu kelu potom odrežeme spodnú časť s drevnatou stonkou.

11. Z mäsovej zmesi vytvoríme 10 rovnako veľkých šišiek.

12. Do stredu spodnej časti listu položíme šišku z mäsovej zmesi, okraje listu prehneme cez mäso a valček zavinieme.

13. Rovnaký postup opakujeme so zvyškom roliek a naukladáme ich do väčšej nádoby na pečenie.

14. V menšej panvici premiešame paradajkové pyré, nasekaný cesnak, bobkové listy, soľ a korenie a necháme asi 5 minút prehriať.

15. Hotové pyré rozprestrieme rovnomerne na kapustové rolky a všetko zalejeme mäsovým vývarom.

16. Prikryté rolky vložíme do rúry predhriatej na 185 °C a pečieme 55 – 60 minút.

17. Podávame so zeleninovým pyré posypané nasekanou fetou a koriandrom.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina