Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilované jahňacie kotletky s tzatziky

grilovane_jehneci_kotletky-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

  • 800 g jahňacích hrebienkov
  • 1 citrón
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  •  oregano (sušené alebo čerstvé)
  •  soľ

Tzatziky:

  • 1 šalátová uhorka
  • 500 ml gréckeho jogurtu (10 % tuku)
  • 2 strúčiky cesnaku
  •  olivový olej
  •  olivy Kalamata na ozdobenie
  •  soľ, čierne korenie
  • citrónová šťava

Postup:

1) JAHŇACÍ HREBIENOK nakrájajte na jednotlivé kotlety. Dajte do misy. Pridajte oregano, drvený nasekaný cesnak  a olivový olej. Premiešajte, zakryte a nechajte aspoň
na 30 minút marinovať v chlade.

2) UHORKU nastrúhajte alebo nakrájajte na tenké rezančeky. Dajte do sitka, osoľte a nechajte vykvapkať. V mise premiešajte jogurt, uhorku, podrvený a najemno nasekaný cesnak. Výrazne dochuťte citrónovou šťavou, soľou a trochou korenia. Servírujte s gréckymi
olivami.

3) Z pripravených kotletiek zotrite prebytočnú marinádu. Grilujte na priamom žiare na rozohriatej mriežke – z každej strany asi 3 minúty. Grilované kotletky nechajte chvíľu odpočinúť. Osoľte, zakvapnite CITRÓNOVOU ŠŤAVOU a ihneď podávajte. 



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina