Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Pečené husacie prsia so špenátovými lokšami

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 3 hod 

Ingrediencie:

Mäso:

 
  • 2000 g Husacie prsia s kosťou a kožou 
  • 30 g Soľ kamenná 
  • 1 g  Rasca celá

Šťava:

 
  • 40 g Múka hladká 
  • 600 g Kurací vývar, vlastná výroba  

Špenátové lokše:

 
  • 450 g Horeca Select Zemiaky varný typ B 
  • 150 g Múka hladká
  • 20 g Soľ kamenná 
  • 50 g Vajcia 
  • 50 g Špenát listový čerstvý 
  • 50 g Horeca Select Masť bravčová, škvarená

Špenát:

 
  • 1000 g Špenát listový čerstvý 
  • 80 g Maslo 82% 
  • 10 g Soľ kamenná 
  • 80 g Horeca Select Cibuľa žltá
  • 15 g Cesnak čerstvý
  • 0,5 g Horeca Select Korenie čierne mleté

 

 

    Orientačná cena za porciu: 2,26 €

Postup:

Príprava mäsa (cca 120 minút):

1. Husacie prsia osolíme, orascujeme a vložíme do gastronádoby. Mierne ich podlejeme vodou, prikryje- me pokrievkou a pečieme v konvektomate (rúre) na 165 °C. 

2. Počas pečenia prsia podlievame vodou a prelievame výpekom. Prebytočnú masť odoberáme. 

3. Akonáhle sú prsia mäkké, odstránime pokrievku, zvýšime teplotu na 200 °C a dopekáme, až kým nie je koža na prsiach zlatistá a chrumkavá.  

4. Pečené prsia vyberieme do čistej gastronádoby, výpek zlejeme do panvice, vyrestujeme ho na tuk, znížime príkon tepla, zaprášime múkou, orestujeme do tmavozlatej farby, zalejeme studeným vývarom, rozšľaháme metlou a prevárame asi 15 minút. 

5. Potom šťavu precedíme a prípadne dochutíme soľou.


Príprava špenátu (cca 5 minút):

1. Listový špenát preberieme a otrháme z listov stonky. Vložíme ho do veľkej misky alebo gastronádoby, zalejeme ho veľkým množstvom studenej vody a necháme asi 20 minút namočiť.  

2. Potom špenát vyberieme z vody a zalejeme ho čistou vodou. Toto opakujeme, až kým nie sú listy absolútne čisté. 

3. Potom necháme špenát odkvapkať v sitku alebo ho odstredíme v centrifúge na bylinky

4. V kastróli rozpustíme maslo, ochutíme ho soľou, nastrúhaným cesnakom a orestujeme na ňom dosklovita na drobno nakrájanú cibuľu.

4. Následne vložíme listy špenátu a len zľahka ich na masle prehrejeme. 


Príprava lokší (cca 50 minút):

1. Listový špenát starostlivo preberieme a umyjeme, aby sme ho zbavili nečistôt. Necháme ho odkvapkať na sitku. 

2. Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku a plátky cesnaku. 

3. Potom pridáme listový špenát a iba ho na panvici prehrejeme. Dochutíme soľou. 

4. Akonáhle špenát zmenší svoj objem, ihneď ním plníme lokše a servírujeme.

Servírovanie:

1. Na teplý tanier k ľavej strane položíme naplnené, preložené lokše so špenátom, k pravej strane servírujeme porciu pečeného husacieho prsa, ktoré podlejeme šťavou.  


TIP ŠÉFKUCHÁRA:

1. Pri pečení husi je dobré ju najskôr piecť priklopenú, odkrývame ju, až keď je mäkká. Docielime tak lepšiu šťavnatosť mäsa.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina