Postup:
1. Cibuľky na korienku skrojíme, v šupke zľahka naolejujeme, zabalíme do alobalu a upečieme ich v rúre na 180 °C (cca 15 minút).
2. Necháme ich vychladnúť a vpichom skontrolujeme, či sú na zhryz. Potom zlatú šupku smerom od skrojeného korienka nakrojíme a cibuľky vylúpneme.
3. Krátkozrnnú ryžu uvaríme buď v klasickom hrnci s vodou, alebo v špeciálnom hrnci na varenie ryže, ktorý má tú výhodu, že sa po uvarení sám vypne.
4. Hrniec otvoríme (alebo dáme dolu pokrievku), ryžu zľahka premiešame a ešte na 8 minút ho opäť uzavrieme. Potom už môžeme ryžu servírovať.
5. Kurča uvaríme (môžeme si urobiť aj kurací vývar) a vychladnuté mäso osušíme papierovou utierkou. Potom ho naporciujeme, znovu dôkladne osušíme a pozvoľna opečieme na panvici na masle dozlatista zo všetkých strán.
6. Súčasne s kuraťom si v ďalšom kastróliku na prepustenom masle vypražíme šampiňóny. Až budú hotové dozlatista, precedíme ich a necháme ich odkvapkať.
7. Opečené kurča dokončíme v masle so soľou. Pridáme perlové cibuľky, krátko zarestujeme a pridáme biele víno, ktoré takmer úplne vyvaríme.
8. Potom pridáme crème fraîche a scedené šampiňóny. Nakoniec pridáme jarnú cibuľku a servírujeme spolu s dusenou ryžou.