Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kuracie soté s jazmínovou ryžou

kureci_sote_s_jasminovou_ryzi-400

Počet porcií: 5
Obtiažnost: ★★☆☆
Čas prípravy: 45 minut

Ingrediencie:

 
  • MÄSO: 900 g kurací stehenný plátok
  • 100 g olej slnečnicový
  • 0,5 g soľ kamenná
  • 5 g sójová omáčka light
  • 5 g škrobová múčka
  • 60 g cesnak
  • 5 g chilli trochu vody
  • 150 g olej na restovanie
  • DOVNÚTRA: 10 g chilli čerstvé
  • 50 g cesnak čerstvý
  • 5 g omáčka ustricová abc
  • 5 g omáčka sójová light
  • 10 g kešu orechy
  • 30 g cukor trstinový
  • 5 g soľ kamenná
  • ZELENINA: 100 g sladké zemiaky
  • 40 g fazuľa zelená
  • 100 g mrkva
  • 100 g cuketa zelená
  • 70 g cibuľa červená
  • 70 g paprika červená
  • 2 g huby Judášovo ucho
  • 20 g bambusové výhonky
  • RYŽA: 400 g jazmínová ryža
  • POSYP: 20 g koriander čerstvý
  • 20 g mladá cibuľka vňať – kolieska
     

Postup:

1. NAKRÁJANÉ MÄSO zmiešame s olejom, drveným cesnakom, chilli papričkou, sójovou omáčkou a škrobom. Mäso naložíme do druhého dňa.

2. Príprava soté (cca 10 minút): Vo woku na oleji orestujeme nahrubo nakrájaný CESNAK S CHILLI (pozor nespáliť), potom pridáme marinované mäso a opäť orestujeme. Nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu s orechmi a hubami a taktiež orestujeme.

3. Následne zalejeme omáčkami, ochutíme trstinovým cukrom, soľou, krátko povaríme a ihneď servírujeme.

4. Príprava ryže (cca 15 minút): JAZMÍNOVÚ RYŽU vložíme podľa porcií ryže do ryžovaru, v pomere 1:1,25 odmeriame vodu, nalejeme na ryžu, uzatvoríme ryžovar a zapneme.

5. Akonáhle je ryža hotová, ryžovar sa vypne. Ryžu premiešame plastovou lyžicou a ponecháme asi 5 minút odležať. Potom servírujeme.

6. Servírovanie: Na teplý tanier preložíme ryžu, na jej stred servírujeme ochutené soté, pokrm doplníme lístkami čerstvého KORIANDRA a na plátky nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

 


 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina