Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kuracie prsia na červenom víne

Kuracie prsia na červenom víne

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 45 min

Ingrediencie:

Mäso:

 
  • 2 000 g kuracích pŕs
  • 100 g masla (82 %)
  • 50 ml extra panenského olivového oleja
  • 15 g kamennej soli

Šťava:

 
  • 100 ml červeného suchého vína
  • 100 ml kuracieho demi-glace
  • 150 g šalotky
  • 150 g anglickej slaniny
  • 100 g masla (82 %)
  • 20 g listovej zeleniny
  • 15 g paradajkového pretlaku
  • 10 g kamennej soli

Huby:

 
  • 1 000 g čerstvých húb
  • 300 ml hydinového vývaru
  • 15 g kamennej soli
  • 10 g čerstvého tymianu

Postup:

Príprava mäsa:

1. Kuracie prsia potrieme olejom a opekáme na panvici kožou dole, pokým nebudú opečené dochrumkava. Potom ich obrátime, pridáme maslo, ktoré osolíme, a lyžicou prelievame mäso maslom zo všetkých strán.

2. Mäso vyberieme a dopečieme v rúre predhriatej na 150 °C cca 6 minút. Mäso potom necháme odležať na teplom mieste (v rúre či holdomate pri teplote cca 60 °C).


Příprava šťávy:

1. Olúpanú šalotku a slaninu nakrájame na jemné rezančeky, cca 3 mm hrubé. Zo šalotky je nutné odkrojiť korene, pretože by dodali pokrmu horkosť.

2. Vo výpeku orestujeme slaninu, pridáme šalotku a orestujeme dosklovita. Pridáme pretlak, krátko ho orestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme demi glace, osolíme a povaríme.

3. Nakoniec šťavu zjemníme maslom a chuť zvýrazníme nakrájaným listovým petržlenom.


Príprava húb:

1. Očistené huby pomaly opečieme na oleji dozlatista. Pridáme maslo, soľ, vetvičku tymianu, zalejeme kuracím vývarom a tekutinu zredukujeme (odvaríme) na minimum.


Servírovanie:

1. Na teplý tanier servírujeme šťavu so šalotkou, na ňu položíme šikmo nakrájané kuracie prsia.

2. Ku kuraťu naaranžujeme opečené huby. Pokrm doplníme vetvičkou petržlenu.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina