Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kačacie prsia s medom a pomarančom

kachni_prsa_400

Počet porcií: 3
Obtiažnost: ★★★
Čas prípravy: 3 hodiny

Ingrediencie:

 
  • 3 ks kačacích pŕs
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 3 vetvičky tymianu
  • 3 veľké listy šalvie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 pomaranč (chemicky neošetrený)
  • 3 polievkové lyžice medu
  • soľ, čierne korenie

 

Postup:

1. Kačacie prsia opláchneme studenou vodou, osušíme a očistíme. V koži vytvoríme plytké rezy.
2. Mäso osolíme 
a okoreníme z oboch strán, pridáme bylinky, rozpučené strúčiky cesnaku, pomarančovú kôru a med.
3. Kačacie prsia 
vložíme do vrecúška a vákuovo zabalíme.
4. Varíme 2 hodiny 
v sous-vide alebo vo vodnom kúpeli na 55 °C. Následne mäso vyberieme, vložíme na plech a pečieme v rúre pri teplote 220 °C cca 5 minút.
5. Pri podávaní prsia nakrájame 
na plátky a prelejeme mäsovou šťavou. 



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce