Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jarná sekaná

jarni_sekana-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  • 2 polievkové lyžice ghí
  • 1 kg mletého morčacieho mäsa
  • 1 stredná červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť najemno nasekanej vňate jarnej cibuľky
  • 1 hrsť nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 hrsť nasekanej pažítky
  • 3 vajcia
  • 1 polievková lyžica rímskej rasce
  • 4 varené vajcia (varené 6 minút)
  • 1 čajová lyžička horčice bez cukru
  • soľ 

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 180 °C.

2. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a na panvici s rozohriatym ghí ich na miernom plameni restujeme dozlata.

3. Do väčšej misy vložíme mäso, orestovanú cibuľu s cesnakom, bylinky, rímsku rascu, soľ, horčicu a vajcia a všetko dôkladne premiešame.

4. Do chlebovej formy veľkosti 30 × 10 cm vložíme polovicu zmesi, potom do stredu vyskladáme do radu uvarené vajcia a prekryjeme ich zvyškom zmesi, ktorú prstami opatrne pritlačíme k vajciam a spodnej vrstve.

5. Sekanú vložíme do rúry a pečieme 45 – 50 minút.

6. Hotovú sekanú nakrájame a podávame spolu so zeleninovým pyré.

 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina