Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilované kačacie prsia s paštrnákovo-jablkovým pyré a portským demi glace

Grilované kačacie prsia s paštrnákovo-jablkovým pyré a portským demi glace

Počet porcií: 5
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 60 minút

Ingrediencie:

 
 
  • 1 100 g kačacích pŕs
  • 2 g soli
  • 1 g celého čierneho korenia
  • 1 000 g paštrnáku
  • 50 g šalotky
  • 200 g jabĺk
  • 40 g masla
  • 150 ml kuracieho demi glace vlastnej výroby
  • 25 ml portského vína
  • 200 ml smotany
  • 5 g šalvie

Príprava:


1. Kožu na kačacích prsiach narežeme, nasolíme a nakoreníme. 

2. Na panvičke opečieme do zlatista a následne pečieme cca 8 – 9 minút na 185 °C. 

3. Do demi glace pridáme portské víno a soľ a krátko prevaríme.

4. Paštrnák, šalotku a jablká očistíme, nakrájame a varíme v slanej vode domäkka. 

5. Pridáme nasekanúšalviu a smotanu, chvíľku prevaríme,rozmixujeme a podľa potreby pridáme maslo a soľ.  


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina