Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Dusené stehno z perličky, pomerančové cannelloni

dusene_stehno_perlicka_pomarancove_canneloni-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 90 minut

Ingrediencie:

 
  • 6 stehien
  • 150 g slaniny
  • vetvička tymianu
  • bobkový list
  • 400 g koreňovej zeleniny
  • 300 ml vína pálava
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 100 ml kuracieho glazé cannelloni
  • 200 g cesta na cestoviny
  • pomarančová kôra a šťava pyré z červenej kapusty
  • 400 g červenej kapusty
  • 100 g kačacej masti
  • 1 cibuľa 
  • 1 celá škorica 
  • 2 ks kardamómu
  • soľ
  • korenie
  • 200 ml čerstvej šťavy z pomaranča
  • 100 ml červeného vína
  • 1 čajová lyžička škrobu

Postup:

Príprava masa

1. Zo stehien stiahneme kožu, ktorú upečieme a usušíme do chrumkava v konvektomate na 160 – 170 °C.

2. Koreňovú zeleninu, slaninu a stehná orestujeme, pridáme bylinky a naložíme na noc do vína pálava.

3. Druhý deň pridáme kurací vývar a dusíme domäkka. stehná vyberieme, necháme vychladnúť a natrháme na nitky.

4. Výpek prepasírujeme a pridáme kuracie glazé. do zmesi mäsa pridáme trochu zvlášť uvarenej koreňovej zeleniny nakrájanej na brunoise.

5. Vysušenú kožu nasekáme na jemnejšie kúsky, pridáme čerstvý tymian, soľ a korenie.

Príprava cestovín 

6. Do cesta na cestoviny vmiešame pomarančový prášok, ktorý si vyrobíme zo sušenej kôry.

7. Cesto vyvaľkáme na pláty a vykrojíme štvorce, ktoré uvaríme v osolenej vode.

8. Po uvarení naplníme zmesou mäsa, zarolujeme a potrieme zredukovanou pomarančovou šťavou.

Príprava pyré

9. Na kačacej masti dosklovita opražíme cibuľu, pridáme škoricu, kardamóm a cukor a necháme skaramelizovať.

10. Potom pridáme kapustu, podlejeme červeným vínom a pomarančovým džúsom.

11. Dusíme domäkka, potom zľahka zahustíme škrobom a rozmixujeme v termomixe na jemné pyré. dochutíme soľou a octom.

12. Podávame so skaramelizovanými dulami a koreňom trebuľky povareným v maslovej emulzii.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina