Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Burger zo salsiccie a kacacích prs

Burger zo salsiccie a kacacích prs s horcicou a medom

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 75 min

Ingrediencie:

Žeml'a:

 
  • 500 g Hamburgerová žemľa so sezamom 

Náplň:

 
  • 1250 g Čerstvá Salsiccia z bravčového mäsa
  • 125 g Kačacia masť, téglik
  • 600 g Horeca Select Zemiakové placky mrazené
  • 133 g Cesnek
  • 300 g Petržlen kudrnka
  • 800 g Krájané údené kačacie prsia IGP
  • 100 g Citrusová zálievka – limeta alebo citrón
  • 600 g Maille horčica s medom
  • 800 g Šalátová čakanka
  • 200 g Žeruchové klíčky sakura

 

Orientačná cena za porciu (bez DPH): 7,85 €

Pracovný postup:

1. Odstráňte črievko z klobásky a vyberte jej vnútro. Z mäsovej hmoty vytvorte steaky po zhruba 125 gramoch. Odložte do chladničky.

2. Na prudkom ohni osmažte na panvici plátky údených kačacích pŕs bez tuku. Potom nechajte odpočívať.

3. Nechajte na panvici rozpustiť 4 polievkové lyžice kačacej masti a zamiešajte do nej 2 strúčiky drveného cesnaku a 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate.
Keď bude masť dostatočne rozpálená, opečte na nej zemiakové placky. Vyprážajte 2 minúty z každej strany, kým placky nezozlatnú.

4. V rovnakom čase začnite na inej panvici na miernejšom ohni smažiť steaky z klobások. Pečte približne 4 minúty z každej strany.

5. Nakrájajte nahrubo čakanku a ochuťte ju citrusovou zálievkou.

6. Zľahka opečte žemľu a spodnú časť potrite horčicou. Obložte trochou čakanky a pridajte pár klíčkov žeruchy sakura. Na žeruchu položte zemiakovú placku, na placku steak a na steak rozložte údené kačacie prsia. Burger uzavrite druhou polovicou žemle. Nič nepokazíte, ak náplň pokvapkáte výpekom.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina