Postup:
1. Mäso odblaníme a odstránime prebytočný tuk. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením a potrieme horčicou.
2. Olúpané zemiaky nakrájame na veľmi tenké plátky a rozprestrieme ich na fóliu tak, aby sa prekrývali. Panenku do fólie so zemiakmi pevne zavinieme a necháme 30 minút odležať v chladničke. Potom dáme fóliu opatrne dole.
3. Teľacie obalené v zemiakoch sprudka opečieme v rozpálenej panvici s olivovým olejom, cesnakom a bylinkami, pokým zemiaky nechytia zlatistú farbu. Potom ich vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C a pečieme zhruba 10 minút (teplota v jadre 60 °C), aby mäso bolo ružové.
4. Špenát opláchneme a blanšírujeme (sparíme vo vriacej vode). Šalotku nasekáme najemno a necháme speniť na olivovom oleji spoločne so zeleninou Brunoise, t. j. nadrobno pokrájanú na cca 3 mm kocôčky.
5. Pridáme špenát a všetko päť minút smažíme. Nakoniec osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme muškátový oriešok.