Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Syrové fondue s oštiepkom a rib eye steakom

syrove-fondue-s-ostiepkom-a-steakom-400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 50 minút

Ingrediencie:

 
  • 370 g údeného oštiepku

  • 300 g neúdeného oštiepku

  • 300 g syra Emmentaler, Gruyere alebo Čedar

  • 30 g cesnaku

  • 200 ml mlieka plnotučného

  • 200 ml suchého bieleho vína alebo podľa chuti

  • šťava ½ limety

  • 3 - 4 ml čerešňového destilátu

  • 3 kávové lyžičky kukuričného škrobu

  • čerstvo pomleté čierne korenie

  • štipka muškátového orecha

  • 10 ks steaky rib-eye 300 g

  • 80 ml olivového oleja extra virgine 

  • 20 g morská soľ  Maldon alebo Fleur de Sel

  • čierne korenie čerstvo namleté

Postup:

1. Nádobu na fondue ,,caquelon´´ vytrieme cesnakom.

2. Všetky druhy syra nahrubo nastrúhame.

3. Pridáme mlieko, víno, limetkovú šťavu a kukuričný škrob (rozmiešaný v malom množstve vody) a v nádobe na fondue dáme na sporák a pri miernej teplote miešame pokiaľ sa syr nerozpustí.

4. Nakoniec pridáme čerešňovicu, čerstvo pomleté korenie a muškátový orech.

5. Steaky necháme na tanieri pár minút ,,vydýchať´´ a zahriať pred úpravou na izbovú teplotu.

6. Steaky opekáme na rozpálenej panvici s hrubším dnom alebo na rozpálenom grile z oboch strán na požadovaný stupeň prepečenia (medium).

7. Následne ich ochutíme morskou soľou, čerstvo namletým korením a olivovým olejom a pred krájaním necháme zakryté odpočívať aspoň 10 minút. 

8. Nakrájame ich a podávame so syrovými fondue.

9. Uprostred stola máme nádobu s fondue pod ktorou udržujeme oheň (kahanec).

10. Nakrájané steaky napichujeme na kovové ihlice a namáčame do syrových fondue.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina