Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Roastbeef podľa Tomáša Kourka

roastbeef_400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  • 1000 g nízkej roštenky alebo stehna
  • 2 stredné cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks petržlenu
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • soľ, čierne korenie

Postup:

1. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme olejom.

2. Do pekáča vložíme nahrubo nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, tymian a koreňovú zeleninu. Všetko pokvapkáme olejom
a navrch položíme mäso.

3. Rúru predhrejeme na 240 °C, vložíme pekáč a pečieme cca 20 minút. Potom znížime teplotu na 180 °C a 20 minút dopekáme.

4. Pred krájaním je treba nechať mäso aspoň 10 minút odležať. Roastbeef možno servírovať teplý aj studený – pečenú zeleninu môžete použiť ako prílohu. 


TIP: Pokiaľ si vyberiete roštenku, je vhodné ju pred úpravou zviazať špagátom, aby mala rovnomerný tvar. 



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina