Postup:
1. Vlašské orechy nasekáme a krátko ich opečieme na panvici.
2. Nasekáme cibuľu a orestujeme ju na masle, aby zosklovatela. Zalejeme ju mliekom a necháme prehriať.
3. Prisypeme pečivo nakrájané na kocôčky a stiahneme panvicu z tepla. Pridáme orechy a sušené brusnice.
4. Pridáme nasekaný petržlen a horčicu. Vmiešame vajcia a všetko ochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom.
5. Teľacie pliecko osolíme a posypeme čiernym korením a pokryjeme pripravenou zmesou na plnku. Potom ho pevne zarolujeme a stiahneme kuchynským špagátom.
6. Roládu prudko opečieme na panvici a vyberieme.
7. Koreňovú zeleninu nakrájame a krátko ju orestujeme. Do panvice prilejeme teľací vývar, pridáme roládu a vložíme do rúry.
8. Pečieme pri 160 °C približne 2 hodiny. Podávame nakrájané na plátky s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.