Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Picanha s grilovanou zeleninou a koriandrovým pestom

picanha_steak-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 50 minut

Ingrediencie:

 
  • Mäso na gril (piccanha kvetová špička, rump steak) 4 steaky 800g  

  • Cuketa zelená - 1 veľká  200 g   

  • Paprika červená - 1 väčšia  250 g   

  • Paprika žltá - 1 väčšia 250 g   

  • Fenikel čerstvý -1/2 - 120 g   

  • Baklažán - 1 väčší - 200 g   

  • Extra panenský olivový olej 80 g   

  • Korenie čierne, celé 1 g   

  • Cesnak - 1-2 strúčiky 15 g   

  • Acetto balsamico, svetlé 15 ml   

  • Soľ 10 g   

  • Tymian  2 g   

  • Pesto: Olivový olej extra virgine 60ml   

  • Parmezán - 1 PL - 10 g   

  • Koriander 15 g   

  • Píniové oriešky - 1 PL - 10 g   

  • Soľ Maldon 1 g   

  • Maslo  40 g   

  • Petržlenová vňať hladko listá 10 g   

     

                             

Postup:

1. Príprava zeleniny (20 minút): Umytú zeleninu osušíme, papriky vyčistíme, fenikel očistíme. Nakrájame na kusy  - cuketu na hranolčeky, baklažán na plátky (každé koliesko ešte na 4 alebo 6 častí podľa veľkosti),  papriky vyfiletujeme a nakrájame na rovnaké kúsky 4 x 4 cm, fenikel na rezančeky. Panvicu pokvapkáme olivovým olejom a každú zeleninu zvlášť opečieme (baklažán však nasucho bez oleja), pridáme plátky cesnaku a tymian a všetko spolu orestujeme. Ochutíme  octom, soľou a korením.  


2. Príprava pesta (10 minút): Do vyššej nádoby nalejeme 1/3 olivového oleja, pridáme strúčik olúpaného cesnaku, nastrúhaný parmezán, otrhané listy koriandra a petržlenovej vňate, píniové oriešky, ktoré sme si vopred opražili na panvici a nechali vychladnúť. Tyčovým mixérom všetko rozmixujeme.   


3. Príprava mäsa (20 minút): Hovädziu picanhu vyberieme z balenia a necháme "vydýchať". Nakrájame ju priečne na vlákno na porcie s hmotnosťou 200 g. Mäso zľahka potrieme olejom a opečieme zo všetkých strán na suchej panvici alebo grile. Necháme odležať na teplom mieste (v alobale).     


4. Servírovanie: Najprv na nahriaty tanier naukladáme ochutenú grilovanú zeleninu, na ňu na pravú stranu taniera poukladáme na tenké plátky nakrájaný steak, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a dosolíme soľou Maldon. Hotový pokrm doplníme koriandrovým pestom.     

Zostavil: Vojto Artz

 

40x55_METRO_Vojto2_podpis_0420

 
 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina