Postup:
Príprava mäsa:
1. Očistenú a umytú bravčovú hlavu, bôčik a pľúca uvaríme s cibuľou v mierne osolenej vode domäkka. Potom ich vyberieme a necháme ich prepariť.
2. Bravčovú hlavu a bôčik vykostíme a všetko tuhšie mäso rozsekáme nožom alebo „kolískou“ na drobné kocky s veľkosťou cca 5 mm.
3. Žemľu namočíme vo vode, potom ju vyžmýkame a rukami rozpučíme.
4. Očistenú surovú pečeň pomelieme najemno a premiešame so žemľou. Pridáme posekané mäso, zalejeme tučným vývarom a dobre premiešame.
5. Zmes ochutíme rozomletým novým korením, čiernym korením, nastrúhaným cesnakom a pokrájanými lístkami čerstvého majoránu.
6. Potom kašu preložíme do sadlom vytretého pekáča, kartou upravíme do rovnakej výšky po celej ploche a vo vopred vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút dozlatista.
Príprava kapusty:
1. Kyslú kapustu podľa chuti prepláchneme a pokrájame. Cibuľu nakrájame nadrobno a zľahka orestujeme na sadle.
2. K orestovanej cibuli vložíme pokrájanú kapustu, podlejeme a cca 10 – 15 minút podusíme spolu s cukrom, soľou a rascou.
Príprava varených zemiakov:
Olúpané zemiaky nakrájame, vložíme ich do dierovanej gastronádoby, ochutíme soľou a varíme ich v konvektomate na programe „varenie v pare“ asi 15 minút. Potom ihneď servírujeme.
Náš tip: Či sú zemiaky už uvarené, sa presvedčíme pichnutím do zemiakov dvojzubou vidličkou.
Servírovanie:
Na teplý tanier na ľavú stranu preložíme varené zemiaky doplnené mladou cibuľkou, na pravú stranu zapečené rezy kaše. Medzi kašu a zemiaky zozadu servírujeme teplú kapustu. Pokrm doplníme byľkou čerstvého majoránu.