Postup:
Príprava mäsa a doplnkov:
1. Hamburgery pred podávaním opečieme na panvici alebo na grile z oboch strán dozlatista, na stupeň prepečenosti „medium“.
2. Listové šaláty umyjeme, odstredíme vodu, natrháme a pripravíme na servírovanie.
3. Anglickú zeleninu nakrájame na tenké plátky 1,5 mm hrubé, vložíme do gastronádoby s papierom na pečenie a pečieme v konvektomate
na 180 °C, dochrumkava, cca 15 minút.
4. Potom ihneď servírujeme, syr čedar nakrájame na tenké plátky 2 mm hrubé.
Príprava zeleninového reliche:
1. Umytú, jadier zbavenú papriku nakrájame na kocky s veľkosťou 1,5 cm.
2. Rovnakým spôsobom nakrájame aj umyté baklažány a cuketu.
3. Nakrájanú zeleninu opekáme na suchej panvici do zafarbenia, potom ju ochutíme olivovým olejom a soľou.
4. Takto pripravenú zeleninu použijeme do hamburgerov.
Servírovanie:
1. Hamburgerovú žemľu prekrojíme na polovice, prekrojenými stranami ju položíme na gril či panvicu a opečieme ich do zafarbenia.
2. Následne vrstvíme na spodnú časť žemle listové šaláty, opečenú zeleninu, opečený hamburger s plátkom čedaru, ktorý zapečieme pod salamandrom.
3. Naň aranžujeme prepečený plátok chrumkavej slaniny a šalátu frisée.
4. Takto pripravený hamburger priklopíme druhou polovicou rozpečenej žemle, preložíme na teplý tanier a doplníme zvyšnými listami šalátu a shiso bylinkou.