Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Hovädzí burger s guacamole

hovezi_burger_s_guacamole-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 45 minut

Ingrediencie:

 
  • 800 g hovädzieho mäsa (chuck roll)
  • 4 maslové žemle na burgery
  • 4 plátky čedaru
  • 2 avokáda
  • 1/2 limetky
  • 1/2 šalotky
  • 1/2 zväzku koriandra
  • 1 červená cibuľa
  • 2 paradajky
  • 6 lyžíc chipotle majonézy
  • 1 lyžica masla
  • soľ, čierne korenie
     

Postup:

1) Avokádo olúpajte a zbavte kôstky. Rozmačkajte ho v miske spoločne s nasekanou šalotkou, koriandrom a limetkovou šťavou. Dochuťte soľou a čiernym korením.

2) Mäso očistite, nakrájajte na väčšie kocky a nameľte v mlynčeku na mäso (stredne hrubý nadstavec). Z mletého mäsa odvážte jednotlivé porcie (à 175 až 200 g). Mäso zbytočne nemieste a vyformujte do tvaru burgerov, uprostred mierne premačknite. Mäso by malo byť o kúsok väčšie než žemľa.

3) Pripravené burgery z oboch strán výrazne osoľte a okoreňte. Potrite olejom a dajte piecť na rozpálenú liatinovú panvicu. Pečte dohromady okolo 6 až 8 minút podľa požadovaného stupňa prepečenia. V polovici pečenia pridajte syr a nechajte ho rozpustiť.

4) Pripravené burgery dajte nabok. Žemle nakrojte a opečte na rozohriatom masle. Burgery zostavte z opečenej žemle, ktorú potrete majonézou. Pridajte plátok mäsa, paradajku, cibuľu a vrstvu guacamole.

 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina