Postup:
1) Avokádo olúpajte a zbavte kôstky. Rozmačkajte ho v miske spoločne s nasekanou šalotkou, koriandrom a limetkovou šťavou. Dochuťte soľou a čiernym korením.
2) Mäso očistite, nakrájajte na väčšie kocky a nameľte v mlynčeku na mäso (stredne hrubý nadstavec). Z mletého mäsa odvážte jednotlivé porcie (à 175 až 200 g). Mäso zbytočne nemieste a vyformujte do tvaru burgerov, uprostred mierne premačknite. Mäso by malo byť o kúsok väčšie než žemľa.
3) Pripravené burgery z oboch strán výrazne osoľte a okoreňte. Potrite olejom a dajte piecť na rozpálenú liatinovú panvicu. Pečte dohromady okolo 6 až 8 minút podľa požadovaného stupňa prepečenia. V polovici pečenia pridajte syr a nechajte ho rozpustiť.
4) Pripravené burgery dajte nabok. Žemle nakrojte a opečte na rozohriatom masle. Burgery zostavte z opečenej žemle, ktorú potrete majonézou. Pridajte plátok mäsa, paradajku, cibuľu a vrstvu guacamole.