Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaný flap steak s pikantným baklažánom a paradajkami

grilovany_flap_steak_s_pikantnim_lilkem_rajcaty-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  •  800 g Flap steaku
  • 1 baklažán
  • 1 paprika
  • 2 červené sladké papriky
  • 2 vetvičky čerešňových paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 citróny
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 4 lyžice vínneho octu
  • čerstvé bylinky
  • soľ, čierne korenie
  • chilli vločky

Postup:

1. Baklažán a papriky dajte vcelku na rozpálený gril a nechajte postupne zo všetkých strán spáliť. Papriky prikryte, nechajte zmäknúť a olúpajte. Baklažán vydlabte. Čerešňové paradajky grilujte do zmäknutia. Citrón rozkrojte na polovicu a grilujte do zmäknutia.
2. V miske zmiešajte baklažán s nakrájanou paprikou a nasekaným cesnakom. Výrazne dochuťte octom, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a chilli vločkami. Pridajte paradajky, čerstvé bylinky a nechajte odležať.
3. Flap steak osušte a z obidvoch strán výrazne osoľte. Grilujte sprudka na priamom žiare z obidvoch strán (z každej strany 2 až 3 minúty). Preneste na mierny nepriamy žiar a nechajte dôjsť na požadovaný stupeň prepečenia. Steak dajte na stranu a nechajte 10 minút dôjsť. Nakrájajte na centimetrové plátky cez vlákno. Podávajte s pripravenou zeleninou a citrónom.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina