Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Bún bò nam bô

bun_bo_nam_bo-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  •  500 g hovädzej roštenky (alebo iného minútkového mäsa)
  • 1 balenie (cca 200 g) ryžových rezancov Bun
  • 3 stonky citrónovej trávy
  • 1 polievková lyžica nasekaného zázvoru
  • 2 polievkové lyžice nasekaného cesnaku
  • 1 menší ľadový šalát
  • 2 mrkvy
  • 1 hrsť mungo klíčkov
  • 5 polievkových lyžíc pražených arašidov
  • zväzok koriandra
  • zväzok zelenej perily
  • zväzok červenej perily
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 3 polievkové lyžice rybacej omáčky
  • omáčka nuoc cham

Postup:

1. Mäso nakrájame na tenké plátky, premiešame ho s olejom, rybacou omáčkou, zázvorom, cesnakom a najemno nasekanou olúpanou citrónovou trávou a necháme marinovať.

2. Medzitým namočíme ryžové rezance na 30 minút do studenej vody.

3. Potom ich vložíme do vriacej vody a varíme cca 3 minúty.

4. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a rovno rozdelíme do veľkých misiek.

5. Očistený ľadový šalát nakrájame na tenké prúžky, mrkvu na tenké rezance a bylinky posekáme nahrubo.

6. V rozpálenej panvici opečieme sprudka hovädzie mäso tak, aby sa zatiahlo, ale pritom vnútri zostalo ružové.

7. Stiahneme ho z panvice.

8. Do misky s rezancami potom pridáme nakrájanú zeleninu, klíčky, bylinky, mäso, zalejeme teplou omáčkou nuoc cham a nakoniec posypeme praženými orieškami.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina